6.1.2013

Яак Йоала & Ольга Зарубина & Анне Вески [Jaak Joala & Olga Zarubina & Anne Veski]


Tässä on 7-tuumainen EP (Melodija C62 22287 006), jossa neuvosto-Viron molemmat yleisliittolaiset tähdet, Jaak Joala (s. 1950) ja Anne Veski (s. 1956) esiintyvät samalla levyllä. Mukana on myös venäläinen tähti Olga Zarubina (s. 1958). Biisit on äänitetty vuosina 1983–84 ja levy julkaistu 1985.
A-puolen aloittaa Joala Valeri Sevastjanovin (?) säveltämällä ja Aleksei Rimitsanin (1946–2010) sanoittamalla Старая лестница eli Vanhat portaat. Kelpo biisi on vähän funkahtavankin sävyinen aika tiukka popviritys, jossa kitaristikin pääsee vähän vingutteleman. Bändiä ei valitettavasti ole nimetty. Toinen A-puolen biisi on Zarubinan vähän reggaemausteinen tyypillinen slaavilaisiskelm Заговорные слова eli Taikasanat – sävellys B. Jemeljanovin ja sanat J. Kastsukin. Tästä linkistä mukaan tanssinpyörteisiin.
B-puolen täyttää Veskin laulama Позади крутой поворот eli Taakse jäävät vaikeudet. Igor Saruhanovin (s. 1956) sävellys ja Anatoli Monastyrev (?) sekä Olga Pisarževskajan (?) sanoittama biisi on vähän tusinaiskelmää. Tästä linkistä aukeaa hauska merellisessä Tallinnassa kuvattu vanha video.
Naiivin kannen on suunnitellut S. Bosin (?).
Ns. "ihan kiva" pikkulevy.  

Ei kommentteja: